Navigeer door twijfel met de volgende drie stappen!
Zo pak je dit aan

We hebben allemaal wel eens het advies gekregen om gewoon ons gevoel te volgen. Maar wat als je gevoel op het ene moment dit zegt en op het andere moment iets compleet anders? Wanneer weet je of je van koers moet veranderen (op het werk, met een doel, of een project), en wanneer weet je dat je moet doorzetten?

Hier zijn drie vragen die je kunnen helpen:

 1. Wat is je WHY? Houd je einddoel in gedachten en vraag jezelf af: hoe maakt dit me voelen? Op welke manier strookt het met mijn waarden en wie ik ben? Wat als ik het bereik? Wat als ik het niet bereik? Is mijn motivatie intern of extern?

  Is er misschien een ander doel dat beter aansluit bij wie je bent?

 2. Is er een alternatieve weg naar je doel? Streef je een doel na waar je enthousiast over bent maar spreekt de weg ernaartoe je niet aan? Denk dan na over alternatieve manieren om er te komen. Durf out of the box te denken!

  Bijvoorbeeld, als je een droomjob hebt maar de filerijke omgeving steekt je tegen. Overweeg dan alternatieve routes. Misschien is er een schilderachtige fietsroute of kun je carpoolen met een leuke collega.

  Voorbeeld van een coachee: ze wilde fitter worden maar worstelde met de sportschool. Toen we andere opties verkenden, ontdekte ze nieuwe sporten zoals dans, tennis, yoga en boksen, zonder meteen op te geven.

 3. Is het vermijden vanuit angst of is het echt niet voor jou? Het is cruciaal om te achterhalen of de weerstand die je voelt, angst is. Een nuttige oefening is jezelf voor te stellen in verschillende scenario's en te voelen welk scenario je het meest vervult.

  Stel je voor dat je promotie krijgt en je twijfelt tussen twee opties. Voel wat er gebeurt bij elk scenario en vraag je af waar je de beste versie van jezelf ziet.

Wat met de meningen van anderen? Tip: Neem goedbedoelde adviezen aan, maar wees kritisch. Is de persoon een expert? Zo niet, overweeg dan professioneel advies.

Twijfel je nog steeds? Dat kan wijzen op angst voor verandering. Het is prima om op dit moment geen beslissing te nemen. Vraag jezelf af hoe je de beste versie van jezelf kunt zijn als je omstandigheden blijven zoals ze zijn.

Heb je meer helderheid nodig? Laat je begeleiden. Ik help je graag verder!


Heb je meer helderheid nodig?

Laat je bijstaan. Ik help je graag verder!


Aanmelden om een reactie achter te laten
Breng structuur in je dagen!
De Prioriteitenmatrix