Review M.D. 2023


"Ik heb al enkele psychologen gezien in het verleden maar mijn ervaring was hier niet altijd even goed. Er werd heel wat huiswerk meegegeven en er kwam veel ‘moeten’ bij kijken. Dit maakte dat er nog meer energie van me werd gevraagd en daar hield ik niet van. Ik had verwacht dat dit bij Elke ook zo zou zijn maar daar heb ik me in vergist! Elke geeft heel bruikbare tools mee die ik overal kan toepassen (in de winkel, onderweg of wanneer ik ga slapen). Deze tools geven meer ontspanning dan inspanning en dat is exact wat ik zo hard nodig heb in deze periode. Ik ben heel blij dat ik bij iemand terecht kan die naar mij luistert. Ze stelt vragen waar ik niet altijd een klaar antwoord op heb maar wanneer ze er nog verder op inzoomt, komen de juiste antwoorden alsnog naar boven. 

Ik ben iemand die veel piekert in bed. De ademhalingsoefeningen die ik mee kreeg naar huis helpen me hier ontzettend goed bij. Ook wanneer ik in het dagelijks leven met “energiezuigers” te maken krijg, pas ik deze toe. Op deze momenten helpt het mij om terug bij mezelf te komen en me af te schermen van de negatieve invloed.

Ik heb geen pasklare oplossing voor mijn probleem waardoor ik er mee moet leren omgaan. Hoewel ik hier nog een hele weg in af te leggen heb, vertrouw ik er wel op dat ik manieren vindt om het draagbaarder te maken. Bij crisismomenten, voel ik dat wanneer de stress wat gaan liggen is, dat ik sneller rustiger wordt. Vroeger zou het meer blijven hangen. Daarnaast leer ik geluk terug in kleine dingen te zien zoals de zon dat op mijn gezicht schijnt!

Als mijn vrienden door een moeilijke periode gaan, geef ik Elke haar contactgegevens door. Elke is een lieve coach die goed weet wat ze doet! Wat ik nog zeker wil meegeven is dat de rijpere dames zeker niet moeten denken van “Allé nu, zo een jong ding. Wat kan die me bijbrengen, heeft zelf te weinig levenservaring.” Maar dat is echt wel mispoes. Elke heeft echt superveel in haar mars en gelijk ik al eerder zei geen inspanning maar ontspanning.

Elke is echt een toppertje en ik ben een blijvertje.

Hartelijk bedankt voor alle teugels wat ik al meekreeg, voor je luisterend oor en je lieve zelf."

M.D.