Timemanagement
De Prioriteitenmatrix

Breng orde in de chaos, structuur aan je agenda en werk effectief en efficiënt.  

Stel je voor dat... 

  • je dagen gestructureerd verlopen;
  • je effectief taken krijgt afgewerkt ruim voor de deadline;
  • je meer rust en orde ervaart;
  • je geen tijd verdoet aan eindeloos scrollen, Netflix en YouTube binchewatchen
  • ...

Een veel voorkomende trigger voor eindeloos scrollen is die ellenlange to-do lijst waar we liever niet aan willen denken. Bijgevolg willen we de confrontatie uit de weg gaan door afleiding te zoeken via o.a. social media.

Het probleem hierbij (en dat weten we allemaal) is dat de oorzaak niet wordt opgelost want voor we het weten, bevinden we ons in een vicieuze cirkel waar we niet gemakkelijk uitgeraken.

You can beat this!

Jij hebt de keuze om dit patroon te doorbreken en ik wil je hierbij helpen door je een bewezen tool aan te rijken, eentje die je kan helpen met die ellenlange to-do lijst.

Nl. de Prioriteitenmatrix van Dwight Eisenhower


De prioriteitenmatrix is een handig, snel en overzichtelijk tool om prioriteiten te stellen. Het maakt je besluitvaardiger en zorgt voor meer focus. Na +-10 minuten heb je al een helder en gestructureerd overzicht van je prioriteiten. De perfecte basis dus om een actieplan op te maken die ervoor zorgt dat je gefocust en doelgericht tewerk gaat!

De matrix bestaat uit vier kwadranten waarin je jouw taken en doelstellingen kunt indelen. Je stelt prioriteiten door eerst te kijken of taken belangrijk zijn. Daarna bepaal je welke taken dringend zijn of gepland kunnen worden.

Veel succes!

PS: Vergeet niet je energie te verdelen over de verschillende taken. Wat je kan doen is bv. drie belangrijke to-do's van die dag opschrijven als prioriteit. Als de rest nog niet gedaan is, hoeft dat geen ramp te zijn. Morgen is nog een dag! 😉

Aanmelden om een reactie achter te laten
Oefening: omgaan met triggers
Scrol naar beneden voor de oefening