Oefening: omgaan met triggers
Scrol naar beneden voor de oefening

Daar zat ik, op het bankje dat Michiel ineen getimmerd heeft. Met mijn gezicht in de avondzon genoot ik van de warme zomerbries. De drukke dag liet me met een voldaan gevoel achter.
Plots werden de vogelgeluiden onderbroken door een maar al te bekend geluid. Uit reflex neem ik mijn gsm uit mijn zak en klik ik Instagram open. Voor ik het wist, was ik verdwaald in een netwerk van foto's, quotes en filmpjes. Een story trekt plots mijn aandacht
. Mijn maag draait om en een onaangename warme gloed overvalt me.

Word jij wel eens getriggerd? 

Je hoort iets op de radio, iemand zegt iets tegen je, je ruikt of hoort iets . Het brengt je in een paar tellen van de wijs. Misschien brengt het een herinnering naar boven, een gevoel van jaloezie of boosheid. Het heeft je getriggerd. It hit you.

In een fractie van een seconde worden je happy vibes overschaduwd door een dreigende wolk die je de hele dag achtervolgd.

Wat we geneigd zijn te doen

Wat doe jij? Kies je voor afleiding? Scrol je snel verder in de hoop het te vergeten of ga je kijken voor wat online shopping?  We zijn geneigd om onze ogen af te wenden, zo snel mogelijk te vluchten en ons leven zo te organiseren dat we die slag niet nog eens moeten incasseren. 

"If you truly want to grow spiritually, you’ll realize that keeping your stuff is keeping you trapped". - Michael A. Singer


Wat je kan doen

Leren loslaten? Maar hoe dan! Er bestaan veel theorieën over, dat is zeker. 
Ik deel met jullie een oefening dat naar mijn gevoel een mooie eerste stap is. Het is klein, doenbaar en daarom makkelijk toepasbaar.

De volgende keer als je voelt dat je wordt getriggerd, wil ik je uitnodigen om even bij jezelf te zitten en te observeren: wat heeft je juist getriggerd? Hoe verandert je lichaam, je hartslag, je ademhaling? Kortom, focus je op het hier en nu en besef dat je veilig bent. Dat alles in het hier en nu goed is. Adem nog een paar keer diep in en uit & zeg tegen jezelf: "ik kan er nu voor kiezen om het los te laten".Wees je bewust dat je niet je gedachten bent maar enkel de observeerder.

Een volgende stap zou kunnen zijn dat je het opschrijft en erover reflecteert. 
 
Wat mij hier helpt is om vanuit een derde persoon te schrijven: "Mijn ego ziet of denkt dit..."

Kan je wat hulp gebruiken in het loslaten?

Ik gids je er graag doorheen!Aanmelden om een reactie achter te laten
Hoe jij een moeilijk gesprek kunt overleven
Alles begint met een goede voorbereiding